Vervanging van het eigen PKI-certificaat

Friday 18 December 2020


Let op, maak je gebruik van een eigen PKI-certificaat met public Root om bijvoorbeeld aangiftes vanuit Unit4 Accounting, Unit4 Multivers, Unit4 Boekhoud Gemak, Unit4 Digipoort, Unit4 Salaris Gemak of Unit4 Fiscaal Gemak te versturen, en heb je dit certificaat de afgelopen 2 maanden nog niet vervangen, dan zal dit certificaat per 1 januari 2021 niet meer bruikbaar zijn. Zie hiervoor ook de site van de Belastingdienst.

Het advies is om het certificaat vervangingsproces alsnog zo spoedig mogelijk op te starten, zodat je ook in januari de aangiftes en jaarrekeningen naar de Belastingdienst en KvK kunt blijven verzenden. Als je twijfelt over het type certificaat (public of private) dat bij het kantoor in gebruik is adviseren wij u om contact op te nemen met de certificaatleverancier. Vanuit Unit4 Bedrijfssoftware kunnen wij niet zien wat voor type certificaat er bij jouw kantoor in gebruik is.

NB: Ondernemers die in Unit4 Multivers of Unit4 Boekhoud Gemak gebruik maken van het verzamelcertificaat hoeven niets te doen, dit certificaat hebben wij reeds vervangen.

Contact

Heb je vragen over het werken in Multivers Online? Raadpleeg dan de HELP of maak een incident aan via onze Selfservice website:

Wij zullen de melding zo snel mogelijk in behandeling nemen.

NB: Houd je gebruikersnaam voor zowel de portal als voor Multivers bij de hand, hier kan om gevraagd worden.

Kijk voor meer informatie over onze andere applicaties voor online boekhouden op onze website.