Ondersteuning bij verbinding met Unit4 Multivers Online vanaf uw eigen Terminal Server of Remote Desktop

maandag 12 juni 2017


Bij het gebruik van Unit4 Multivers (Accounting) Online, logt u in vanaf een willekeurige computer, via Internet, op het klantportaal van Unit4: https://online.unit4.nl. Bij het opstarten van de applicatie, wordt vervolgens gebruik gemaakt van een Citrix verbinding, zodat u veilig in de applicatie kunt werken.

U kunt Unit4 Multivers (Accounting) Online starten vanaf een lokale desktop computer. U start dan vanaf uw eigen computer een eigen internetbrowser op, waarmee u een rechtstreekse verbinding legt naar de servers van Unit4 Multivers (Accounting) Online. Het kan echter ook zijn, dat u in uw eigen netwerk werkt op een Terminal Server of op een Remote Desktop. Vanuit deze omgevingen start u vervolgens een internetbrowser om Unit4 Multivers (Accounting) Online op te starten.

Het werken op een Terminal Server of op een Remote Desktop vergt extra kennis van indeling van gebruikers en rechten, omdat u dit systeem deelt met andere gebruikers. De configuratie van dergelijke omgevingen kan hierdoor bijzonder complex zijn. Hierdoor kan het zijn, dat opstarten van Unit4 Multivers (Accounting) Online niet vanzelf lukt. Aangezien het configureren van dergelijke omgevingen specifieke technische- en netwerkkennis vergt (en niets met de applicatie zelf van doen heeft), ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij uw eigen systeembeheerder. De verantwoordelijkheid voor het slagen van het tot stand brengen van de verbinding met Unit4 Multivers (Accounting) Online, ligt daarom ook volledig bij uw eigen systeemteenbeheerder.

Unit4 Multivers Customer Support kan u hierom geen ondersteuning bieden indien de verbinding niet tot stand kan komen vanaf uw Terminal Server of Remote Desktop. Aan de hand van de (fout)meldingen die op uw omgeving verschijnen, bij het opstarten van Unit4 Multivers (Accounting) Online, moet uw systeembeheerder zelf in staat zijn het probleem op te lossen.

Indien uw systeembeheerder er zelf niet uitkomt, kan contact opgenomen worden met Unit4 Cloud Services. Zij bieden zelf ook de mogelijkheid tot werken via een Terminal Server met Unit4 Multivers (Accounting) Online en beschikken over de juiste kennis om dit probleemloos te laten werken. Indien uw systeembeheerder van hun kennis gebruik wil maken, kan betaalde ondersteuning afgenomen worden, bij Unit4 Cloud Services op telefoonnummer 088 – 247 17 77.

Contact

Heeft u vragen over het werken in Unit4 Multivers Online? Raadpleeg dan de HELP of maak een incident aan via onze Selfservice website:

Wij zullen uw melding zo snel mogelijk in behandeling nemen.

NB: Houd uw gebruikersnaam en wachtwoord voor zowel de portal als voor Unit4 Multivers bij de hand, hier kan om gevraagd worden.

Tip: U kunt voor vragen over het werken in Unit4 Multivers ook onze instructiefilms bekijken (24 uur per dag, 7 dagen per week) op:

Instructievideo's Unit4 Multivers (Youtube)

Kijk voor meer informatie over online boekhouden op onze website.