Melding "geen geldig beveiligingscertificaat"

donderdag 13 oktober 2016


Op dit moment kunt u problemen ervaren met inloggen. U kunt de melding krijgen: "inhoud wordt geblokkeerd omdat deze niet met een geldig beveiligingscertificaat is ondertekend".

Dit probleem wordt veroorzaakt door een algemeen, wereldwijd, probleem bij GlobalSign. Dit is een uitgever van certificaten.

U kunt hierover meer informatie nalezen op https://www.globalsign.com/en/status/. Op deze site staat ook hoe u dit probleem kunt oplossen, namelijk door uw 'cache' te legen.

Oplossing:

Sluit al uw browsers.
Ga in Windows naar ‘Start | uitvoeren’
Geef het volgende commando in: cmd
Toets enter.

Typ in het zojuist geopende venster het volgende in: certutil -urlcache * delete
Toets enter.
Start uw browser en log opnieuw in.

Let op: bovenstaande handeling biedt niet in alle gevallen een oplossing voor het probleem.

 

Update 14-10-2016 14:30uur

De problemen bij GlobalSign zijn nog niet opgelost. Onze ervaring is echter, dat bij de meeste gebruikers het probleem niet meer optreedt. Als u nog hinder ondervindt, herinstalleer dan de Citrix Receiver door de huidige Citrix Receiver te verwijderen en een nieuwe installatie uit te voeren. Deze kunt u hier downloaden. Ook krijgen wij meldingen dat het probleem vooral in de browser Mozilla Firefox voorkomt. Gebruikt u deze browser, logt u dan eens in via een andere browser.

 

Update 19-10-2016 9:00uur

GlobalSign meldt dat de problemen zijn opgelost.

Contact

Heeft u vragen over het werken in Unit4 Multivers Online? Raadpleeg dan de HELP of maak een incident aan via onze Selfservice website:

Wij zullen uw melding zo snel mogelijk in behandeling nemen.

NB: Houd uw gebruikersnaam en wachtwoord voor zowel de portal als voor Unit4 Multivers bij de hand, hier kan om gevraagd worden.

Tip: U kunt voor vragen over het werken in Unit4 Multivers ook onze instructiefilms bekijken (24 uur per dag, 7 dagen per week) op:

Instructievideo's Unit4 Multivers (Youtube)

Kijk voor meer informatie over online boekhouden op onze website.