Informatie vervanging DigiNotar certificaten

dinsdag 20 december 2011


LET OP: Onderstaand verhaal is alleen van toepassing, indien u elektronisch BTW aangifte verstuurt, vanaf uw eigen lokale pc. Aangiftes kunnen niet verzonden worden vanuit UNIT4 Accounting / Multivers Online

---------- 

Begin september werd bekendgemaakt dat er elektronisch is ingebroken bij het bedrijf DigiNotar. Dit bedrijf verstrekte certificaten die men nodig heeft om belastingaangifte te doen. Als antwoord op de deze affaire heeft de overheid besloten de DigiNotar certificaten te vervangen

Abonneren bij KPN (Getronics)
De nieuwe certificaten zullen geleverd worden door KPN. Om ze te kunnen aanvragen, moet u eerst bij KPN geregistreerd worden als afnemer (abonnee) van certificaten. De belastingdienst zal alle BAPI-certificaathouders hier per brief over informeren vanaf week 50. Hebt u deze in week 51 nog niet ontvangen, neem dan contact op met de Belastingdienst op 0800-0543. Wij adviseren u zich zo spoedig mogelijk in te schrijven als abonnee bij de KPN, zie voor meer informatie de brief van de Belastingdienst.

Aanvragen certificaten
Na registratie bij KPN, moet u een nieuw certificaat (elektronisch) aanvragen vanuit uw softwarepakket. Momenteel worden de nieuwe versies van onze BAPI-software zoals UNIT4 T@xConnector en UNIT4 DigiPoort afgerond om te voldoen aan de nieuwe KPN-specificaties. Het daadwerkelijk vervangen van de DigiNotar certificaten zal gebeuren vanaf 1 februari 2012 tot en met 30 mei 2012. Zodra de nieuwe versies van onze BAPI-pakketten beschikbaar zijn om te installeren, brengen wij u hier van apart op de hoogte.

LET OP: Verloopt uw certificaat voor 1-2-2012, vraag dan met uw huidige software nu nog een nieuw DigiNotar-certificaat aan, zodat u voldoende overlap hebt. U kunt de geldigheid controleren via 'Bestand | Certificaten | Controleren certificaten'.

Contact

Heeft u vragen over het werken in Unit4 Multivers Online? Raadpleeg dan de HELP of maak een incident aan via onze Selfservice website:

Wij zullen uw melding zo snel mogelijk in behandeling nemen.

NB: Houd uw gebruikersnaam en wachtwoord voor zowel de portal als voor Unit4 Multivers bij de hand, hier kan om gevraagd worden.

Tip: U kunt voor vragen over het werken in Unit4 Multivers ook onze instructiefilms bekijken (24 uur per dag, 7 dagen per week) op:

Instructievideo's Unit4 Multivers (Youtube)

Kijk voor meer informatie over online boekhouden op onze website.